Kampershoek 2.0
Weert

CM3 custom-made heeft een civiel kunstwerk ontworpen voor het nieuwe industrieterrein Kampershoek 2.0 in Weert. Het vloeiende ontwerp verbeeldt de golfslag van het water tegen de kaderanden van twee waterretenties. In de kunststofelementen is RGB ledverlichting geïntegreerd, die eenvoudig via een app aan te sturen is. De kaderanden kunnen in iedere gewenste kleur oplichten.

Kampershoek 2.0 is een nieuw en duurzaam op de toekomst ontwikkeld bedrijvenpark met een omvang van circa 70 ha in Weert. Bureau Kragten is vanaf het begin betrokken bij de planontwikkeling van het industrieterrein. In 2017 schakelde het advies- en ingenieursbureau CM3 custom-made in vanwege haar expertise in het integreren van verlichting in ontwerpen voor de openbare ruimte. Samen werkten ze het ontwerp voor de kaderanden van de twee waterretenties (75 x 31m en 215x 15 m) uit.

De kaderanden bestaan uit rotatiegegoten polyethyleen elementen, die elk twee meter hoog en een meter breed zijn. CM3 custom-made tekende het staalwerk uit en heeft het project tot op detailniveau geëngineerd.

Opdrachtgever: gemeente Weert
Ontwerp: Kragten & CM3 custom-made
Engineering & levering: CM3 custom-made
Fotografie: Edwin Muller

Vraag naar de mogelijkheden, wij luisteren graag naar uw wensen en leveren ook maatwerk.