'S-HERTOGENBOSCH
ROOKZONE JEROEN BOSCH ZIEKENHUIS

De basis is een overkapping met een doorsnede van 4 m. Deze is voorzien van een kleine tafel voor wat steun of om dranken op te plaatsen. Aan de onderzijde van de ‘paraplu’ verlichten 48 dimbare LED spots de ruimte onder de overkapping. De staander van de overkapping is tevens de hemelwaterafvoer. Op deze manier ondervinden de gebruikers geen hinder van waaiend hemelwater aan de rand van de overkapping. Het element is opgebouwd uit RVS materialen, gecoat in een AKZO coating dat aansluit bij het overige terreinmeubilair en de gevels van het gebouw.

Op twee van de drie locaties is de overkapping uitgebreid met een windscherm. Deze bestaat uit subtiele staanders met polycarbonaat transparante platen. Om ongelukken te voorkomen zijn deze voorzien van een elegante lijn met een uitgelaserd rook-logo. De afmeting van het windscherm is vrij eenvoudig aan te passen door meer of minder delen te plaatsen.


Rond de overkapping zijn zitelementen uit Aziatisch graniet geplaatst. Deze ‘poefjes’ hebben een fraai detail, dat overeenkomt met de staander van de overkapping en vormen een informele zitgelegenheid tijdens het roken. De asbakken zijn eveneens vervaardigd uit graniet. Het RVS uitneembare blik is eenvoudig te ledigen.


MTD landschapsarchitecten schakelde de hulp van CM3 custom-made in voor de technische uitwerking en detaillering van beide elementen. Er werd samen gezocht naar de juiste producent en tot aan de oplevering vond nauwe samenwerking plaats. Hierdoor kon de ontwerpgedachte omgezet worden in een technisch uitvoerbaar object, dat paste binnen de technische, esthetische en financiële randvoorwaarden van de opdrachtgever.

Project: Rookzone Jeroen Bosch Ziekenhuis, ‘s-Hertogenbosch
Ontwerp: MTD Landschapsarchitecten
Engineering en levering: CM3 custom-made


Naast de Rookzone is er in dezelfde stijl een rolstoelvoorziening aangebracht. Deze in het landschap opgenomen voorziening biedt bescherming aan rolstoelen die ter beschikking staan bij de Kiss en Ride. De rolstoelen staan veilig en droog zonder dat de hoogwaardige kwaliteit van het voorplein verloren gaat.

Project: Rolstoeloverkapping Jeroen Bosch Ziekenhuis, ‘s-Hertogenbosch
Ontwerp: MTD Landschapsarchitecten
Engineering en levering: CM3 custom-made

Vraag naar de mogelijkheden, wij luisteren graag naar uw wensen en leveren ook maatwerk.