GOIRLE
MEUBILAIR KLOOSTERPLEIN

Van de gemeente Goirle kreeg CM3 custom-made de ontwerpopdracht om voor het Kloosterplein nieuw meubilair te ontwikkelen, dat voldoet aan een huiselijke sfeer en een eigen identiteit. Om het gerenoveerde plein een huiskameruitstraling te geven is er gekozen voor een aantal zitgroepen. Deze bestaan uit houten banken, die zijn voorzien van een bloempot en een schemerlamp. De ontwerpen roepen nostalgische gevoelens op, maar ogen door het gebruik van moderne technieken en materialen ook eigentijds.


CM3 custom-made ging voor inspiratie op zoek naar de historie en identiteit van het Brabantse dorp. Het rijke textielverleden komt onder meer terug in het patroon van de rugleuningen van de zitbanken, de antimakassar: een gehaakt kleedje dat vroeger werd gebruikt ter bescherming van arm- en rugleuningen. De boomroosters zijn gemaakt van onverwoestbaar cortenstaal en hebben tevens het patroon van een gehaakt kleedje.


De buitenschemerlampen kunnen van kleur transformeren en spelen in op een natuurlijk dag- en nachtritme. De lampen zijn in samenwerking met Philips Indal en Spectrum Advies & Design gecreëerd. De lamp is door CM3 custom-made verder ontwikkeld tot een zelfstandig product dat in twee uitvoeringen leverbaar is: een vaste (275 cm) en een verplaatsbare (250 cm). Zie ook LICHTE.

Project: Meubilair Kloosterplein, Gemeente Goirle
Ontwerp: Ruud van Eggelen
Levering: Lastecni Goirle
Technische uitwerking en begeleiding: CM3 custom-made

Vraag naar de mogelijkheden, wij luisteren graag naar uw wensen en leveren ook maatwerk.