EMMEN
HUBS

In Emmen wordt momenteel gebouwd aan de herontwikkeling van het centrum. Eén van deze projecten is ontworpen door CM3 custom-made: de HUBS (trefpunten). De organisch vormgegeven overkappingen zijn uitgevoerd in composiet en op enkele punten op de Boulevard geplaatst, samen met enkele bijpassende zitstenen. De HUBS bieden gelegenheid om even te zitten en bieden beschutting tegen zon of regen. De eyecatchers van de Boulevard verbinden onder meer de grote parkeerplaats, centrum en Dierentuin Emmen met elkaar. Dankzij de organische en speelse vorm wordt de fantasie van de bezoekers geprikkeld.


Na een gedegen voorbereiding van sterkte/wind berekeningen (uitgevoerd door ICO Innovaties) werd gestart met de bouw van de HUBS. In de rand van de overkappingen is RGB gestuurde led-verlichting aangebracht, waarmee de kleur naar wens kan worden ingesteld. Onder de overkappingen zijn spots met dimmer geïnstalleerd. In totaal zijn er negen exemplaren op de Boulevard Noord geplaatst, in een later stadium volgen er een aantal op de nieuw aan te leggen Boulevard Zuid.


De nieuwe bushaltes op de Boulevard zijn tevens van de door CM3 ontworpen zitelementen voorzien. Het onderstel van deze ‘poefjes’ is gemaakt van hoge sterkte beton, het zitvlak is vervaardigd van Cumaru FSC hardhout.

Project: Inrichting Boulevard, gemeente Emmen
Ontwerp: Ruud van Eggelen, CM3 custom-made
Producent: VABO Composites

Vraag naar de mogelijkheden, wij luisteren graag naar uw wensen en leveren ook maatwerk.

Vanaf 1:48.