REFERENTIES

Van Eggelen spreekt de taal van landschapsarchitecten én die van inrichters van het buitenleven. In dialoog met hen creëert hij elementen voor levendige openbare ruimten, die zowel functioneel als esthetisch zijn. Tevens gaat Van Eggelen graag de samenwerking met kunstenaars aan. Met zijn technische expertise en materialenkennis helpt hij hun (schets)ontwerpen uit te werken en te realiseren. Andersom raakt Van Eggelen geïnspireerd door hun ideeën.

“Samenwerking met diverse disciplines geeft kracht.” – Ruud van Eggelen


Samenwerking met CM3 custom- made is de gemeente Eindhoven uitstekend bevallen. Voor het project “de Spilstraat” in de Eindhovense wijk Woensel West zocht Wil van Schijndel ( senoir ontwerper openbare ruimte van de gemeente Eindhoven ) een fabrikant die kon meedenken, ontwikkelen, leveren en plaatsen van een 9 tal zitbanken rondom speelvoorzieningen.
Bij toeval kwam hij in contact met Ruud van Eggelen van CM3 en had meteen het gevoel dat zijn vraag naar een eigen model zitbank van diverse afmetingen bij CM3 in goede handen was. Na diverse schetsen en werktekeningen waarbij ook de afdeling beheer van de gemeente Eindhoven was betrokken zijn deze zitbanken, inmiddels alweer een 3 tal jaar geleden geplaatst en bevallen uitstekend. Een compliment aan CM3 waard !

Wil van Schijndel
Senoir ontwerper openbare ruimte
Gemeente Eindhoven


CM3 custom-made doet zijn naam eer aan door passende oplossingen te bieden in vormgeving en functionaliteit.
De manier van meedenken met de opdrachtgever is prettig en biedt ruimte voor persoonlijke inbreng.
De geboden ontwerpen behouden hun eigen flexibiliteit waardoor deze een duurzame oplossing zijn in de openbare ruimte.

Arnoud Janson
Sr. landschapsarchitect
Afdeling Stadsontwikkeling | bureau Stedebouw & Architectuur
Gemeente Nijmegen


Bij dit project lag er een schetsontwerp en heb ik Ruud gevraagd de bank verder uit te werken tot een technisch uitvoerbaar ontwerp. De wijze waarop Ruud dit aanpakte getuigd van een grote vakbekwaamheid en veel creativiteit. Er zijn verschillende uitwerkingsvarianten aangedragen met respect voor het oorspronkelijke idee. Ruud zijn positief kritische houding en zijn ongekend grote enthousiasme maakte het tot een erg leuk proces en een zeer geslaagd resultaat.”

Harold van den Broek MLA
landschapsarchitect
Gemeente Breda
Directie Beheer
afdeling StadsIngenieurs Breda (SIB)


De samenwerking met CM3 verliep erg prettig. Het beeld wat we voor ogen hadden is door Ruud technisch verder uitgewerkt en vervolgens geproduceerd. Het eindresultaat is erg fraai geworden.

Jasper Eikenaar
Tuin- en landschapsontwerper
Donkergroen


Met Ruud van Eggelen weet je dat de techniek niet snel een obstakel is voor je ontwerp. Zijn open geest is de beste garantie voor creatieve, mooie, passende en betaalbare oplossingen die hij voor ons bedacht heeft.

Quirijn Verhoog
Ontwerper voorbereider
Gemeente Amsterdam Stadsdeel zuid


De kracht van CM3 zit hem in vakmanschap, materialenkennis en oog voor detail.
Factoren die onmisbaar zijn om van een ruwe schets(idee) iets maakbaars neer te zetten.

Ruben Blok
Ontwerper openbare ruimte
Gemeente ’s-Hertogenbosch


Voor rondom een grote boom heeft custom-made een slanke ronde bank op zo min mogelijk poten ontworpen. Uitgangspunt, het niet beschadigen van de dikke oppervlakkige boomwortels. De wijze van verankering van de bank kwam dan ook nauw. Ruud heeft uitstekend maatwerk geleverd en in goede afstemming binnen alle beperkende randvoorwaarden een uitgekiend ontwerp gerealiseerd. Ook tijdens de plaatsing is de bank nog bijgesteld om de wortels te sparen. Resultaat: een fraaie boombank onder een markante monumentale boom die de bijzonderheid van de boom én de plek extra benadrukt!!

ir. Tony Hengstmengel
Landschapsarchitect
Gemeente Eindhoven


Het centrum van Emmen ondergaat de grootste metamorfose uit haar geschiedenis. Onder de naam Centrumvernieuwing Emmen wordt Emmen veranderd tot een mooi, uitnodigend en goed bereikbaar centrum. Onderdeel hiervan is de vormgeving van de twee nieuwe fiets- en looproutes naar het centrum van Emmen en de ingang van Wildlands Adventure Zoo. De gemeente Emmen was hiervoor op zoek naar een serie objecten die geschikt zijn als herkenningspunt, markering van de route, rustpunt, informatiepunt, schuilplaats en kunstwerk. Voor het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van deze custom-made ‘HUBS’ is de expertise van CM-3 en VABO Composites ingeschakeld. Een plezierig, interactief proces waarbij de verschillende partijen hun kennis en kunde gebundeld hebben. Dit heeft geleid tot de unieke HUBS; organisch van uiterlijk, robuust maar slank uitgevoerd, iconisch, aaibaar, prachtig verlicht en herkenbare bakens langs de routes. Een product waar de gemeente Emmen trots op is en bewoners en bezoekers met veel plezier gebruik van maken!

Ir. Eugene Sauren
Beleidsadviseur Stedenbouw