AMSTERDAM - VONDELPARK
INFORMATIEBORDEN

Het Amsterdamse Vondelpark heeft een historische en bijzondere aantrekkingskracht voor jong en oud. Het is één van de meest bezochte parken van Nederland. Het Vondelpark ondergaat momenteel een metamorfose. Anouk Vogel en Johan Selbing zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van het romantische totaalconcept, dat als geheel de naam Vondel Verzen draagt.

In het meubilair is de flora en fauna uit het park terug te vinden. Het concept omvat verschillende onderdelen zoals een kiosk, lantaarnpalen, afvalbakken, bewegwijzering en rosariumbordjes. Al eerder werkten Ruud van Eggelen van CM3 en Anouk Vogel samen aan de realisatie van een serie parkbanken voor het Vondelpark. Ook voor het onlangs geplaatste parkmeubilair sloegen zij de handen ineen.


Jaarlijks bezoeken gemiddeld 10 miljoen mensen het park; dat is ongeveer 21 bezoekers per vierkante meter. Om al deze bezoekers wegwijs te maken zijn er door CM3 vier grote informatieborden geplaatst op schroefankers, waarvan later nog een aantal kleinere versies volgen. De klemornamenten van de borden zijn vervaardigd uit gietaluminium.


Ontwerp: Anouk Vogel en Johan Selbing
Levering, plaatsing en engineering: CM3 custom-made
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam

Vraag naar de mogelijkheden, wij luisteren graag naar uw wensen en leveren ook maatwerk.