ZALTBOMMEL
PARKEILAND WALUWE

Het door de gemeente Zaltbommel ontwikkelde Parkeiland in de wijk Waluwe is 1,6 hectare groot. Hiervan is 7.000 vierkante meter ingericht als speeltuin met diverse klauter- en speeltoestellen. In het inrichtingsplan was er behoefte aan een plek waar men samen kan picknicken en waar vandaan toezicht kan worden gehouden op de kinderen in de speeltuin. CM3 custom-made is gevraagd om deze oplossing te bedenken en uit te voeren.


Geïnspireerd door de ovale vormen van het park ontwikkelde CM3 custom-made een ovale XL-picknickset waar ouders én kinderen ieder een eigen plek hebben. Naast de grote houten ‘stamtafel’ en een tweetal zitbanken met thermisch verzinkt stalen frame zijn er afgezaagde boomstammen geplaatst, die dienen als zitjes voor de twee lagere kindertafels aan weerszijden.


Voor de doorgaande route in het inrichtingsplan van Parkeiland Waluwe is een ontmoetingsplek gecreëerd voor de jeugd en waar passanten kunnen samenkomen. CM3 custom-made heeft hiervoor kleurrijke en speelse kubussen met sterk afgeronde hoeken ontworpen, die van hoogte verschillen en uitnodigen tot ontmoetingen. De 11 kubussen (1×1 meter) zijn gemaakt van hogesterktebeton en afgewerkt met een 2-componenten coatingsysteem. Door het opvallende kleurgebruik zijn de kubussen een markeringspunt in het park geworden.

Project: Parkeiland Waluwe, Gemeente Zaltbommel
Ontwerp: Ruud van Eggelen
Engineering en levering: CM3 custom-made

Vraag naar de mogelijkheden, wij luisteren graag naar uw wensen en leveren ook maatwerk.